Ny VD på EBP i Olofström AB

Ny VD på EBP i Olofström AB

Mattias Ivansson tillträder som tf VD på EBP i Olofström AB från och med 2019-01-01.
Nuvarande VD, Ronnie Rossander, har arbetat på EBP i tre år och har valt att gå in som delägare i ett annat företag från och med 2019. Detta har skett i samförstånd med styrelse och ägare under det fjärde kvartalet 2018.

  • Det har varit en oerhört lärorik period och jag tror att både jag själv och framförallt EBP har utvecklats under dessa år och jag är väldigt glad och tacksam över att ha fått denna möjlighet, säger Ronnie.

Mattias har varit Inköp/Logistikchef de senaste 3,5 åren och har god erfarenhet och insyn i EBP och dess verksamhet. Han har dessutom arbetat inom EBP:s organisation tidigare i 8 år.

  • EBP är idag ett mycket spännande företag med fulla orderböcker och goda förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Mattias.
  • Vi har en otrolig styrka i vår personal och vårt kunnande vilket har givit oss våra nya affärer och säkrat en stabil produktion för flera år framåt, fortsätter Mattias.

EBP (European Body Panels) är en betydande tillverkare av komplexa karosseridelar i låga till medellånga serier till fordonsindustrin. Bland annat förser man Volvo Cars, Volvo Trucks, Volkswagengruppen och Aston Martin med serieleveranser och reservdelar.
Verksamheten kommer under året att omsätta omkring 400 miljoner kronor med 200 medarbetare i Olofström och ägs av Per Vannesjö Industri AB (PVI)
EBP i Olofström AB (www.ebp.se), ingår i affärsområde PVI Industries, tillsammans med EssKå Metallindustri AB (www.esskametall.com) i Landeryd utanför Hylte bruk och PVI Segerström (www.pvisegerstrom.se) i Eskilstuna, som pressar plåt till fordonsindustrin, samt Ekenäs Mekaniska AB (www.ekenasmekaniska.se) i Ekenässjön utanför Vetlanda och R-man (www.rman.se) i Värnamo, bägge med inriktning mot rörbockning.

Samtliga helägda dotterbolag till Per Vannesjö Industri AB