Pressrelease EBP

2018-03-12

Pressmeddelande 2018-03-08

 

 

Per Vannesjö Industri förvärvar EBP i Olofström

 

Per Vannesjö Industri AB (PVI) har idag förvärvat EBP i Olofström AB (EBP), www.ebp.se.

 

EBP (European Body Panels) är en betydande tillverkare av komplexa karosseridelar i låga till medellånga serier till fordonsindustrin. Bland annat förser man Volvo Cars, Volvo Trucks, Volkswagengruppen och Aston Martin med serieleveranser och reservdelar. Verksamheten kommer under året att omsätta omkring 400 miljoner kronor med 200 medarbetare i Olofström.

 

PVI är en industrikoncern med säte i Västerås som omsätter ca 900 miljoner kronor med ca 470 medarbetare. PVI har även innehav i två relaterade industrikoncerner, Inducore AB (www.inducore.se ) och AnVa Industries AB (www.anva.se ) som ingår som intressebolag i PVI. Inklusive dessa koncerner är den samlade omsättningen ca 3 miljarder kronor.

 

”Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens, inklusive bred erfarenhet av fordonsindustrin och annan verkstadsindustri, och har dessutom en långsiktig inriktning. Jag är övertygad om att EBP kommer att kunna dra god nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten” säger Anders Anderson, tidigare ägare till EBP.

 

Per Vannesjö, ägare till PVI, kommenterar att ”EBP har utvecklats mycket väl på senare år och vunnit nya kontrakt till bl.a. Aston Martin, Audi och Porsche som komplement till de långsiktiga relationerna med Volvo Cars och Volvo Trucks. Bolaget har vuxit kraftigt och förbättrat lönsamheten. EBP är ett mycket intressant tillskott till PVI-koncernen och det finns stora synergier med övriga bolag, framförallt EssKå Metallindustri AB (www.esskametall.com) i Landeryd utanför Hylte bruk som pressar plåt till fordonsindustrin. Det finns också potential till samarbete med övriga företag inom PVI, Ekenäs Mekaniska AB i Ekenässjön utanför Vetlanda och R-man i Värnamo, bägge med inriktning mot rörbockning. Jag ser fram emot att med mitt team ta över stafettpinnen och vidareutveckla EBP”.